DOBRO DOŠLI NA FORUM

Bačka Topola - forum sa sajta topola.50webs.com
 
PrijemPrijem  GalerijaGalerija  Često Postavljana PitanjaČesto Postavljana Pitanja  TražiTraži  Registruj seRegistruj se  Korisničke grupeKorisničke grupe  PristupiPristupi  
Zadnje teme
Traži
 
 

Rezultati od :
 
Rechercher Napredna potraga

Delite | 
 

 Ajmo nesto u kotlic, zaladilo je !!!

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
AutorPoruka
yt1ecp



Broj poruka : 75
Location : Beograd
Datum upisa : 28.08.2008

PočaljiNaslov: Ajmo nesto u kotlic, zaladilo je !!!   Čet Okt 02 2008, 12:54

Evo dobrog mesta da se napise recept za paprikas !!!
Jesen stize, moglo bi nesto i u kotlic da se stavi!
'Ajde, recepte na videlo !!! Laughing
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
Komšo
Admin


Broj poruka : 21
Location : Bačka Topola
Datum upisa : 02.10.2008

PočaljiNaslov: Re: Ajmo nesto u kotlic, zaladilo je !!!   Čet Okt 02 2008, 23:17

Evo kako ga ja spremam.

Materijal: svinjetina 60%, govedina ili junetina 30%, svinjski papci, uši, repovi 10% i ako nađem goveđi rep hmmm.

Uglavnom kuvam u kotliću od 12 litara.
Isečem 4 velike glavice luka, ne mora sitno jer se dugo kuva pa se svakako raspadne.

E ovo je najbitniji deo bar kod mog kuvanja!

U luk i malo vode dodam papke, uši i repove i dinstam samo to jedno vreme, posle dodam svinjetinu i dinstam bez dosipanja vode. Posle određenog vremena meso pusti svoj sok pa izgleda kao da sam dolio vodu. Znači to je taj deo koji moje čobance čini vrlo dobrim. Mora se dobro paziti da ne "uvati" baš zbog tog nedostatka vode. Ko nema strpljenja sipa odmah vodu i kuva, ali ovo je prava stvar kad vam kažem.

Nakon toga dodajem govedinu, sipam vodu, jednu veliku kašiku soli, lovorov list i pojačam vatru. Posle nekih pola sata dodajem 3-4 velike pune kašike slatke mlevene paprike i jednu ljute. Ubacim 1-2 suve ljute paprike a ako je samo muško društvo polomim ih (mislim paprike).
Kuvam najmanje tri i po sata na srednje jakoj vatri po potrebi dolijem vruću vodu i ako nešto fali od začina.

Ako ste omanuli kod vode može se dodati sok od paradajza ili krompir da dobijete na gustini.

I to je to.
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
yt1ecp



Broj poruka : 75
Location : Beograd
Datum upisa : 28.08.2008

PočaljiNaslov: Re: Ajmo nesto u kotlic, zaladilo je !!!   Uto Okt 07 2008, 14:24

Bravo, Komso, CARE !!!
E, vidi, samo jedna sugestija:
Vrlo slicno to radim, samo, na mast stavim meso, preko toga sitno seckan luk, posolim, i to, bez vode, dinstam. Vidi, ako prvo dinstas luk, hoce da bude tesko na stomaku.
Ovako, kad bacis luk preko mesa, pa pustis da samo luk pusti soft, e, onda nije tesko, a softa u luku ima dovoljno.
Pa, moglo bi se to i probati.
Ako se nakupi dosta ovakvih do proleca, pa, ajd da napravimo jednu crtu u Topoli, da malo bude takmicenja.
Cisto da imamo razlog za koju kilu vina, nista drugo Laughing
Nazad na vrh Ići dole
Pogledaj profil korisnika
Sponsored content




PočaljiNaslov: Re: Ajmo nesto u kotlic, zaladilo je !!!   

Nazad na vrh Ići dole
 
Ajmo nesto u kotlic, zaladilo je !!!
Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-
» Jesu li svi ljudi lepi?, Sta je zapravo ''ono nesto''?
» Sumnjicavost , Jeste li skloni tome da vidite nesto sto ne postoji?
» [b]Nesto staro , nesto novo ,nesto plavo, nesto pozajmljeno[
» Šta vam krade dobro raspoloženje
» ZAŠTO BAŠ MI-SAMOSVIJEST O SAMOM SEBI

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
DOBRO DOŠLI NA FORUM :: Ćaskanje-
Skoči na: